1. Новини Закарпаття
  2. >
  3. Вся область
  4. > >

У суботу на "Інтері" покажуть стрічку "Іван Сила"

05.06.2014 10:42 Архів

У суботу, 7 червня, о 22.35 на телеканалі "Інтер" відбудеться телевізійна прем'єра одного з найкращих українських фільмів останніх років — "Іван Сила",...

У суботу, 7 червня, о 22.35 на телеканалі "Інтер" відбудеться телевізійна прем'єра одного з найкращих українських фільмів останніх років — "Іван Сила",...
1У суботу, 7 червня, о 22.35 на телеканалі "Інтер" відбудеться телевізійна прем'єра одного з найкращих українських фільмів останніх років — "Іван Сила", знятого за мотивами книги українського письменника Олександра Гавроша «Неймовірні пригоди Івана Сили». Автори сценарію і режисери Віктор Андрієнко та Ігор Письменний.

За словами творців картини, це надзвичайна історія про на диво сильного, доброго і справжнього у почуттях і вчинках героя, про його дивовижних друзів і несподіваних ворогів. Прототипом головного героя фільму став український цирковий силач Іван Фірцак, якого у 1928-му році визнали найсильнішою людиною планети. На піку своєї кар'єри у США він припинив виступати, розірвавши контракт і сплативши величезний штраф, — і повернувся на батьківщину. Фільм відтворює окремі сторінки життя молодого Івана, який гідно пройшов крізь серйозні випробування, змужнів і став непереможним велетнем сили і духу.

Виконавцем ролі Івана Фірцака став український силач грецького походження Дмитро Халаджі. У 15 років Дмитро став чемпіоном України з рукопашного бою. Пізніше здобув титул чемпіона України з народної боротьби, звання «Найсильнішого у Донбасі», нарешті, став рекордсменом Книги рекордів Гіннеса України та Росії. Дмитру вдалося одразу на 10 кг перевершити рекорд легендарного античного силача Бібона, який мізинцем піднімав 152-кілограмовий камінь. У Дмитром є й інші фантастичні досягнення. У 2011-2012 роках Дмитро Халаджі працював у США в цирку «Рінглінг Бразерс». Коли йому зателефонували з України з пропозицією знятися у ролі Фірцака, Дмитро одразу ж погодився, розірвавши контракт з американцями. Він, як і його герой Фірцак, повернувся в Україну.

Також у картині знялися Василь Вірастюк, Ольга Сумська, Лесь Задніпровський, Богдан Бенюк, Борис Барський, Олексій Вертинський, Віктор Андрієнко, Ігор Письменний, Сергій Романюк, Володимир Комаров.

Події фільму розгортаються в Європі початку ХХ століття. Усі сцени зняті у живих будівлях і справжніх інтер'єрах тієї епохи, у справжній фортеці, у реальному цирку. Усі до єдиного люди в кадрі, включно із численною масовкою, одягнені в історичні костюми, надані для картини чеської студією «Баррандов». Під час зйомок було задіяно 20 польських ретро-автомобілів. Посуд, старовинні речі, газети, меблі тощо надані приватними колекціонерами та музеями.

Усі видовищні та силові трюки виконані у фільмі наживо. У фільмі знялося більше 4000 тисячі акторів масових сцен. Усі циркові сцени знімалися у справжньому цирку Шапіто в Києві.

Більшість європейських сцен знімались у Чернівцях, а також у Кам'янець-Подільському. Частина зйомок була здійснена на батьківщині Івана Фірцака — в Іршавському районі Закарпатської області, у будинку родини Фірцак.

Інтер.