1. Новини Закарпаття
  2. >
  3. Вся область
  4. > >

У Бельгії розцвіла найбільша квітка на Землі

08.07.2013 19:38 Архів

У національному ботанічному саду Бельгії у місті Мейз розцвіла Titan Arum, що є найбільшою квіткою планети. Крім величезних розмірів квітка має ще одну особливість —...

<p>У національному ботанічному саду Бельгії у місті Мейз розцвіла Titan Arum, що є найбільшою квіткою планети. Крім величезних розмірів квітка має ще одну особливість —...

У національному ботанічному саду Бельгії у місті Мейз розцвіла Titan Arum, що є найбільшою квіткою планети. Крім величезних розмірів квітка має ще одну особливість — огидний запах. Через це її ще назвають Titan Arum «Трупною» квіткою.

Різне: Titan ArumУ висоту квітка, яка вперше розцвіла у Бельгії в 2008 році, досягає два метри 44 сантиметри, а її вага — приблизно 50 кілограмів.

 

Назву «трупна квітка» рослина отримала завдяки смороду, який випускається нею і який порівнюють з чимось середнім між запахом, що йде від трупа, і протухлої риби. Titan Arum, милуватися якою рекомендують винятково з носовою хустинкою, має маточку жовтого кольору, висота якої може досягати від півтора до трьох метрів, і пурпурний віночок. Вага рослини-гіганта, яка квітне всього 72 години і один раз на 3-8 років, може досягати ста кілограмів, передає РІА «Новости».

Незважаючи на те, що рослина огидно пахне, дехто стверджує, що «трупна квітка» нібито є носієм найсильнішого заряду сексуальної енергії.

 

Titan Arum була відкрита у 1878 році на індонезійському острові Суматра, жителі якого і дали їй таку невтішну назву. Запах, який йде від квітки, привертає жуків-мертвоїдів і м'ясних мух, які його запилюють. Виростити Titan Arum штучно зуміли всього у декількох ботанічних садах світу.