1. Новини Закарпаття
  2. >
  3. Вся область
  4. > >

Туризм на Рахівщині приєднається до міжнародної системи сертифікації GoToCarpathia

12.08.2014 14:03 Архів


13 серпня в м. Рахів власники туристично-готельного бізнесу зберуться на інформаційно-практичний семінар. Фахівці поділяться із ними досвідом впровадження системи сертифікації та ідеї розвитку і промоції зеленого туризму в Карпатах GoToCarpathia.

Така система є кроком назустріч розвитку «зеленого туризму» на Рахівщині, який вже кілька років намагаються розвивати у регіоні. Адже однією із складових, якої так не вистачає місцевому готельному бізнесу, є професійна якість обслуговування відпочивальників.

Сертифікати GoToCarpathia відносяться до різних груп товарів і послуг на території Східних Карпат і є місцевим аналогом екологічних сертифікатів і знаків якості. На території Українських Карпат мікропроект реалізує громадський благодійний «Еколого-географічний фонд» (м. Львів) у співпраці з Бєщадською Фундацією «Партнерство для середовища» (м. Устрики Дольні, Підкарпатське воєводство, Польща) та місцевими організаціями з розвитку туризму на території Львівської, Івано-Франківської і Закарпатської областей.

Семінар – частина мікропроекту «Передача досвіду зеленого туризму та принципів системи сертифікації GoToCarpathia з Польщі на Україну», який реалізується на території Закарпатської, Львівської та Івано-Франківської областей у рамках польсько-української співпраці. Співфінансується проект Європейським Союзом у рамках Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2007-2013.

Учасників семінару організатори обіцяють ознайомити з підходами для отримання екологічного сертифікату Карпатського регіону. В рамках мікропроекту передбачено також інформаційно-практичні навчання та навчальну поїздку у регіон Польських Бєщад (Підкарпатське воєводство, Республіка Польща) для ознайомлення з досвідом впровадження сертифікації GoToCarpathia.

Власне перша зустріч відбудеться 13 серпня 2014 року на базі готельно-ресторанного комплексу «Європа» в приміщенні конференцзалу (1й поверх) о 10 год. к.ч. Бажаючі взяти участь у семінарі можуть звернутись до регіонального координатора мікропроекту Вікторії Губко за тел. 067 259 59 96.