1. Новини Закарпаття
  2. >
  3. Вся область
  4. > >

Протягом 60 днів покупець має право подати скаргу на постачальника

29.05.2014 15:05 Архів

Податковим Кодексом передбачено, що у разі відмови продавця товарів/послуг надати податкову накладну або порушення ним порядку її заповнення та/або порядку...

Податковим Кодексом передбачено, що у разі відмови продавця товарів/послуг надати податкову накладну або порушення ним порядку її заповнення та/або порядку...
Податковим Кодексом передбачено, що у разі відмови продавця товарів/послуг надати податкову накладну або порушення ним порядку її заповнення та/або порядку реєстрації в Єдиному реєстрі податкових накладних покупець таких товарів/послуг має право додати до податкової декларації за звітний податковий період заяву із скаргою на такого постачальника (додаток 8), яка є підставою для включення сум податку до складу податкового кредиту.

Разом з цим, п.43 розділу І Закону України від 24.10.2013 р. №657-VII «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо обліку та реєстрації платників податків та удосконалення деяких положень», який набрав чинності з 01.01.2014 року таке право зберігається за покупцем протягом 60 календарних днів, що настають за граничним терміном подання податкової декларації за звітний (податковий) період, у якому не надано податкову накладну або порушено порядок її заповнення та/або порядок реєстрації в Єдиному реєстрі.

Таким чином, покупець може подати заяву із скаргою на постачальника протягом 60 календарних днів, що настають за граничним терміном подання податкової декларації за звітний (податковий) період, у якому не надано податкову накладну або порушено порядок реєстрації в Єдиному реєстрі, однак тільки щодо тих податкових накладних, які складено починаючи з 01.01.2014 р.

За матеріалами Ужгородської ОДПІ