1. Новини Закарпаття

Опитування показали, що найголовнішим для закарпатців є здоров’я, далі – сім’я і діти

15.07.2014 19:26 Архів

Працівниками органів державної статистики області у січні 2014 року проведено опитування домогосподарств області, під час якого вивчено, на які першочергові...

Працівниками органів державної статистики області у січні 2014 року проведено опитування домогосподарств області, під час якого вивчено, на які першочергові...
Знання: Опитування показали, що найголовнішим для закарпатців є здоров’я, далі – сім’я і дітиПрацівниками органів державної статистики області у січні 2014 року проведено опитування домогосподарств області, під час якого вивчено, на які першочергові напрямки вони спрямували б можливі додаткові кошти.

Респонденти повідомили, що при значному збільшенні доходів шість з одинадцяти домогосподарств спрямували б додаткові кошти на лікування, більше половини домогосподарств – на придбання одягу та взуття (51,6%) та покращення харчування (51,0%), шість з дев’ятнадцяти – на придбання побутової техніки, 29,1% – на отримання освіти, 23,9% – на відпочинок та 13,7% – на купівлю автомобіля.

Порівняно з попереднім роком скоротилася питома вага домогоспо​дарств, які б витратили додаткові кошти на поліпшення житлових умов (на 10,6 в.п.), придбання автомобіля (на 4,6 в.п.), на покращення харчування (на 4,5 в.п.), придбання одягу, взуття (на 2,0 в.п.), на відпочинок (на 1,6 в.п.).

Разом з тим зросла частка сімей, які б спрямували додаткові кошти на лікування (на 12,9 в.п.), отримання освіти (на 5,7 в.п.) та на придбання побутової техніки (на 4,4 в.п.).

Одностайною була думка респондентів щодо найважливіших для них соціальних та особистих цінностей.

Основним пріоритетом більшість домогосподарств вказали здоров’я (94,9%), другим – сім’ю та дітей (79,3%), третім – матеріальний добробут (48,1%) та роботу і кар’єру (27,0%).

Ганна Лучківська