1. Новини Закарпаття
  2. >
  3. Вся область
  4. > >

Невідома американська спецтехніка з'явилася на закарпатських дорогах

08.06.2014 10:51 Архів

Дивовижний транспортний засіб довелося днями спостерігати у Новому Селі на Виноградівщині. Величезний чи то автомобіль, чи то трактор із включеним аварійним...

Дивовижний транспортний засіб довелося днями спостерігати у Новому Селі на Виноградівщині. Величезний чи то автомобіль, чи то трактор із включеним аварійним...
Дивовижний транспортний засіб довелося днями спостерігати у Новому Селі на Виноградівщині. Величезний чи то автомобіль, чи то трактор із включеним аварійним світлом рухався центральною вулицею зі швидкістю 45-50 км/год, займаючи не менше половини ширини дорожнього полотна. При зустрічному транспорті та обгонах водій «залізного» невідомця передбачливо з’їжджав на обочину, а часом і зупинявся, аби автомобілі могли проїхати.


Колеса у невідомого ТЗ приблизно людського зросту. А підвіска така висока, що між колесами, здалося, легко проїхав би мій Daewoo Sens. По обидва боки над колесами уперед випирають довгі металеві стріли з великою кількістю шлангів. У черговий раз обігнавши вже у Вилоці цього транспортного велетня, нарешті на його корпусі помічаю маркування — JohnDeere.

Ага, американець. Задавши вдома пошук у google, легко знаходжу його призначення. Виявляється це всього лиш сільськогосподарський оприскувач із шириною захвату 24 метри. 13-річний такий б/у агрегат в інтернеті продають за 150 тисяч доларів.
Не знаю, кому належить ця недешева машинка. Одначе приємно, що в нашому країз’являється високопродуктивна аграрна техніка. Це ознака того, що фермери серйозно беруться за справу. Треба сподіватися, що й результати їхньої праці із застосуванням джондірів будуть відповідними.

… До речі, у центрі Вилока JohnDeere несподівано звернув наліво. Невже за кордон зібрався? Оце була б прикрість. Та якщо навіть так, на заваді агротехнічному велету неодмінно постане вузький автомобільний міст через Тису. Наші знали як будувати – щоб утікачів на чужину не пускати.