1. Новини Закарпаття

Net Applications: користувачі iOS в 7 разів активніші власників Android

05.08.2014 19:04 Архів

Платформа Android займає 85% ринку за кількістю проданих пристроїв, тоді як iOS належить 11,9%. Але незважаючи на 7-кратну номінальну перевагу, Android-апарати, за даними Net...

Платформа Android займає 85% ринку за кількістю проданих пристроїв, тоді як iOS належить 11,9%. Але незважаючи на 7-кратну номінальну перевагу, Android-апарати, за даними Net...
Платформа Android займає 85% ринку за кількістю проданих пристроїв, тоді як iOS належить 11,9%. Але незважаючи на 7-кратну номінальну перевагу, Android-апарати, за даними Net Applications, займають 44,62% трафіку мобільних пристроїв, а на iOS припадає 44,19%, тобто спостерігається майже паритет.



Android вперше змогла обійти iOS в цьому регулярному дослідженні, однак ці статистичні цифри служать яскравою ілюстрацією відмінностей між користувачами Android і iOS в плані активності в Мережі — 7-кратну перевагу iOS. Ці показники є важливим критерієм в оцінці привабливості платформ для розробників і онлайн-служб. У даних оцінках можуть ховатися деякі неточності, але загальна тенденція більш високої активності користувачів iOS спостерігається в багатьох подібних дослідженнях.

Хоча Android продовжує залучати більш активних користувачів, процес цей досить повільний. Android — це платформа, яка націлена на менш забезпечених, серед яких велике число людей, охочих придбати просто смартфон і які не прагнуть максимального використання його можливостей.

Таким чином, при оцінці привабливості тієї чи іншої платформи не завжди можна керуватися часткою ринку, найчастіше необхідно брати до уваги і статистичні дані про характер використання цих пристроїв і платформ. Ставка на саму велику екосистему не завжди може принести найкращий фінансовий результат.
Джерело