1. Новини Закарпаття
  2. >
  3. Вся область
  4. > >

Навчальним закладам Закарпаття рекомендовано провести уроки мужності

15.08.2014 18:38 Архів

Міністерство освіти і науки України на днях надало провести уроки мужності у школах, повідомили у Департаменті освіти і науки, молоді та спорту Закарпатської ОДА....

Міністерство освіти і науки України на днях надало провести уроки мужності у школах, повідомили у Департаменті освіти і науки, молоді та спорту Закарпатської ОДА....
Міністерство освіти і науки України на днях надало провести уроки мужності у школах, повідомили у Департаменті освіти і науки, молоді та спорту Закарпатської ОДА. Темами цих уроків мають бути мужність українських військових та добровольців, їх вірність присязі українському народові, готовність віддати життя за мир і спокій в Україні, а також героїзм простих українців, які допомагають забезпечувати війська захисним спорядженням, ліками, продовольством.

1
«Міносвіти також радить згадати і про громадян, справжніх патріотів України, які приймають у себе родини, що вимушені покинути свої рідні домівки. Форми проведення уроків мужності можуть бути різнопланові — на вибір навчального закладу. Департамент вже направив відповідні листи-рекомендації у всі райони Закарпаття провести зустрічі з учасниками бойових дій, волонтерами, також при можливості відвідати військовослужбовців, які отримали поранення внаслідок виконання бойових завдань у рамках проведення АТО і які проходять реабілітацію. Організувати виступи дитячих творчих колективів, написання листів солдатам у рамках Всеукраїнської акції «Лист пораненому», — розповіла заступник директора департаменту–начальник управління дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти облдержадміністрації Ганна Сопкова.

Всі заходи мають враховувати вікові та психологічні особливості дітей.

Міносвіти радить розміщувати анонси про проведення уроків мужності на офіційних сайтах органів управління освітою, навчальних закладів.

До речі, проведення уроків мужності не передбачає зворотного звітування про кількість таких заходів та навчальних закладів, в яких вони будуть проведені, кількості учнів, які візьмуть у них участь, зазначають фахівці Департаменту освіти і науки, молоді та спорту ОДА.