1. Новини Закарпаття
  2. >
  3. Вся область
  4. > >

На Закарпатті розпочалася вступна кампанія 2014

12.07.2014 14:47 Архів

Цьогоріч вступна кампанія розпочинається 11 липня. Від сьогодні абітурієнти по всій території України можуть подавати документи для вступу у вищі навчальні...

Цьогоріч вступна кампанія розпочинається 11 липня. Від сьогодні абітурієнти по всій території України можуть подавати документи для вступу у вищі навчальні...
Знання: 1Цьогоріч вступна кампанія розпочинається 11 липня. Від сьогодні абітурієнти по всій території України можуть подавати документи для вступу у вищі навчальні заклади протягом трьох тижнів – до 12.00 1 серпня. На Донбасі прийом документів продовжено до 15 вересня, повідомляє osvita.ua.

Вступники мають право подавати документи до 5 вишів та на 3 спеціальності в кожному з них. На Закарпатті це: Ужгородський національний університет, Мукачівський державний університет, Закарпатський угорський інститут імені Ференца Ракоці ІІ, Карпатський університет імені Августина Волошина. Для участі у конкурсному відборі абітурієнти можуть використовувати окрім цьогорічних результатів ЗНО, так і ті, що були отримані у 2008-2013рр. Особливістю вступної кампанії у 2014-му стане те, що максимальний бал шкільного атестата складатиме 60 балів замість 200.

Прийом документів, списки, зарахування

Прийом документів від осіб, які вступають на основі повної загальної середньої освіти і мають проходити співбесіду або вступні екзамени, – завершиться 24 липня. Співбесіди та вступні екзамени у ВНЗ будуть проведені з 25 липня до 1 серпня.

Ті вступники, які мають проходити творчі конкурси у ВНЗ подаватимуть документи до 24 липня. Конкурси проводитимуться у кілька сесій з 21 липня по 1 серпня.

Рейтинговий список бажаючих поповнити лави студентства, які вступають на основі базової та повної загальної середньої освіти, із зазначенням рекомендованих до зарахування на місця державного замовлення, має бути оприлюднений вищими навчальними закладами не пізніше 12.00 години 2 серпня.

Зарахування вступників на денну форму навчання на основі базової та повної загальної середньої освіти за державним замовленням відбудеться не пізніше 15.00 години 11 серпня. Зарахування за кошти фізичних та юридичних осіб не пізніше 18 серпня.

Паперова чи електронна заява?

У 2014 році абітурієнти матимуть можливість подати заяву про участь у конкурсному відборі до вищого навчального закладу, як у паперовій, так і в електронній формі. У 2014 році електронну заяву про вступ у вищий навчальний заклад можуть подати вступники, які беруть участь у конкурсному відборі на основі атестата про повну загальну середню освіту, сертифіката (сертифікатів) зовнішнього незалежного оцінювання, виданого у 2014 році, або сертифікатів чи їх дублікатів за 2013, 2012, 2011, 2010, 2009 або 2008 роки з конкурсних предметів, визначених правилами прийому у вищі навчальні заклади.

При поданні заяви в електронному вигляді неможливо врахувати право абітурієнта на першочергове зарахування або право на пільговий вступ, тому абітурієнти, які хочуть скористатися зазначеними правами, не зможуть подати заяву в електронній формі. Наявність даних переваг абітурієнт зобов’язаний пред’являти особисто у строки, визначені для прийому документів. Тільки в такому випадку вони будуть уважатись дійсними для участі в конкурсному відборі. Традиційна паперова заява має подаватися вступником особисто.

При виникненні питань…

Консультування з питань вступу можна отримати за телефонами гарячих ліній: “Вступна кампанія у професійно-технічних навчальних закладах” – (044) 279-16-56, 279-38-65 та “Вступна кампанія у вищих навчальних закладах” – (044) 481-32-15.

Оксана ЧОПАК, «Карпатський Об’єктив»