1. Новини Закарпаття
  2. >
  3. Вся область
  4. >

Київські науковці готують історико-етнографічний нарис про низинну частину Закарпаття /ВІДЕО/

01.07.2014 09:37 0 Архів

Протягом червня на Закарпатті перебували наукові співробітники Інституту мистецтвознавства, фольклористики та етнології НАН України Ольга Поріцька та Інна...

Знання: Київські науковці готують історико-етнографічний нарис про низинну частину Закарпаття /ВІДЕО/Протягом червня на Закарпатті перебували наукові співробітники Інституту мистецтвознавства, фольклористики та етнології НАН України Ольга Поріцька та Інна Щербак. За останні кілька років це вже третя експедиція столичних науковців, під час якої вони відслідковували етнографічні та інші особливості населення Боржавської долини і Притисянщини.

Результатом такої роботи стане перший історико-етнографічний нарис про низинну частину Закарпаття.

Вчені пані вже встигли побувати у селах Черна, Хижа, Чорнотисово, Пийтерфолво, Велика Паладь на Виноградівщині, де вивчали не лише мову місцевих жителів, але й особливості тутешньої кухні, одягу, релігійних та сімейних відносин тощо. Об’єктами дослідження, окрім Виноградівського району, стали також населені пункти Берегівщини і частково Іршавщини.

Своїми етнографічними спостереженнями Ольга Поріцька та Інна Щербак поділилася з народним депутатом України Іваном Бушком, який сприяє науковцям у проведенні їхнього дослідження.

Відео підготували Андріана СТОЙКА та Ян КОРМОШ