1. Новини Закарпаття
  2. >
  3. Вся область
  4. > >

Експерти назвали 4 причини, які можуть вбити інтернет

08.07.2014 19:03 Архів

Дослідники вивчили, з якими проблемами може зіткнутися інтернет у найближче десятиліття.

Дослідники вивчили, з якими проблемами може зіткнутися інтернет у найближче десятиліття.
Техніка / Авто: 1Дослідники вивчили, з якими проблемами може зіткнутися інтернет у найближче десятиліття.

Американська організація Pew Research Center провела дослідження про те, яким буде інтернет в 2025 році, опитавши при цьому 1400 експертів у галузі інтернет-технологій та кібербезпеки, пише AIN.ua.

Згідно з даними дослідження, до 2025 року інтернет-користувачам доведеться зіткнутися з низкою загроз, а звичний нам інтернет зазнає глобальних змін.

Експерти назвали 4 причини, які можуть вбити інтернет.

На думку експертів, найбільшу тривогу викликають чотири моменти — посилення фільтрації мережі, стеження за користувачами, комерціалізація інтернету і надлишок інформації.

«Правильний» інтернет

На думку експертів, чим більше буде розростатися інтернет, тим більше вимог до нього буде. В першу чергу це буде пов'язано з тотальним контролем з боку урядів різних країн, які захочуть фільтрувати мережу і тримати її в кулаці.

Якщо раніше інтернет був практично безконтрольним, то вже зараз ми помічаємо тенденцію до спроби отримання доступу над ним.

Такі країни, як Єгипет, Пакистан, Туреччина сприймають інтернет як загрозу для їхнього режиму і частково блокують доступ в мережу. До цього списку незабаром можна приєднатися і Росія — керівництво країни впритул зайнялося інтернетом і тепер хоче отримати контроль над користувачами мережі.

Крім того, уряди країн приводять в приклад «великий китайський фаєрвол», який є типовим зразком інтернет-цензури.

За нами стежать

Багато експертів вважають, що з плином часу довіра до інтернету буде падати через тотальне стеження держави за всіма діями користувача в мережі. Вже зараз нам відомі факти викриття того, як уряд стежить за нами в інтернеті.

Завдяки Едварду Сноудену і його викриттям, інтернет-користувачі переконалися, що анонімність в мережі — це міф, а влада зможе отримати будь-які дані про юзера аж до інтимного листування.

Вже зараз багато юзерів роблять кроки, щоб бути більш акуратними в мережі, а до 2025 року обмін особистими даними в інтернеті в принципі може припинитися.

Монетизація інтернету

Значне число експертів передбачає, що монетизація інтернет-діяльності сильно вплине на те, яким чином люди будуть отримувати інформацію.

Серед основних проблем, які постануть перед компаніями — це дотримання мережевого нейтралітету і робота з інформацією, що містить елементи авторського права.
Велику проблему представляє і бажання рекламодавців монетизувати свої активи в збиток прогресу.

Надлишок інформації

Експерти, що взяли участь в дослідженні, припускають, що спроби вирішити проблеми з надлишком інформації в мережі можуть зруйнувати структуру обміну контентом в принципі.
Однією з найбільших проблем стане знаходження цікавої й осмисленої інформації в мережі.

Наприклад, буде однаково складно знайти як спецефічну научну інформацію, так і хороший ресторан, музику чи фільм.

Внаслідок цього, люди будуть намагатися впоратися з інформаційним перевантаженням і це може призвести до зменшення вартого уваги контенту.

На думку експертів, нові алгоритми фільтрації не будуть справлятися з великими обсягами інформації і це може мати негативні наслідки для інтернету.

Втім, все перераховане вище не означає, що експерти бачать майбутнє в чорному світлі. Багато з них заявили, що не очікують істотних змін у гіршу сторону і чекають появи нових способів обміну інформацією між користувачами.

ТСН